Hopp over overskriften og gå videre.
Spillebord

Biljardbord

8 stk produkter
Viser 8 av 8 produkter

Biljardbord er en populær form for underholdning og en investering som kan gi år med glede og utfordringer. Med ulike størrelser, materialer og stiler, finnes det et biljardbord som passer alle behov og budsjetter. Skifer og marmor er de vanligste materialene som brukes for biljardbord, mens amerikanske og europeiske varianter tilbyr ulike spillalternativer og regler.

Hvilken størrelse bør jeg velge for mitt biljardbord?

Størrelsen på biljardbordet ditt avhenger av dine behov og størrelsen på rommet der bordet skal stå. Vi tilbyr biljardbord i ulike størrelser, fra mindre modeller for hjemmebruk til større modeller for profesjonelt bruk. Vanlige størrelser for biljardbord er 7, 8 eller 9 fot.

Hva er forskjellen mellom snookerbord og biljardbord?

Snookerbord og biljardbord skiller seg fra hverandre både i størrelse og antall baller som brukes. Snookerbord er vanligvis mye større enn biljardbord og har mindre lommer. Snooker spilles med 22 baller, mens biljard vanligvis spilles med 16 baller. Ballene som brukes i snooker er også mindre og lettere enn de som brukes i biljard. Regelverkene og poengsystemene er også forskjellige mellom de to spillene. Kort sagt, snooker og biljard er to forskjellige spill med sine egne regler og utfordringer, som spilles på forskjellige typer bord.

Hvor stort rom trenger jeg for et biljardbord?

Størrelsen på rommet avhenger av størrelsen på biljardbordet. En generell tommelfingerregel er at du trenger en avstand på minst to meter rundt biljardbordet for å kunne spille ordentlig. For et standard biljardbord på 8 fot trenger du et rom som er minst 5,5 meter langt og 4,3 meter bredt. Et mindre biljardbord på 7 fot trenger et rom som er minst 4,9 meter langt og 3,9 meter bredt. Før du kjøper et biljardbord, er det viktig å måle rommet der bordet vil stå for å sikre at det er tilstrekkelig med plass til å spille og bevege seg rundt bordet komfortabelt.