Hopp over overskriften og gå videre.

Ferietider - shoppe til hjemmet og uteplassen!

Kategorier

Kjøkkenredskap & kjøkkentilbehør

Skjærebrett & skjærefjøl

2 stk produkter
Viser 2 av 2 produkter

En skjærefjøl er et av de mest grunnleggende kjøkkenredskapene vi trenger på kjøkkenet. Hos Chilli kan vi tilby et bredt utvalg av høykvalitets skjærebrett. Våre skjærefjøler er laget av materialer av høyeste kvalitet, som tre og bambus, for å gi en holdbar og sikker overflate å skjære på. Våre skjærefjøler finnes i forskjellige størrelser og utførelser, fra enkle og elegante til mer robuste og praktiske modeller. Med en skjærefjøl fra Chilli kan du stole på at knivene dine vil holde seg skarpe lenger, og at matlagingen blir enklere og tryggere.

Hvilket materiale er best for en skjærebrett?

Grundig bruk av en skjærefjøl hindrer kniven fra å skade kjøkkenbenken når du forbereder maten, men det beskytter også maten din mot eventuelle bakterier og smuss som kan være på kjøkkenbenken. Jo snillere skjærefjølen er mot knivens egg, desto bedre. Med det i tankene er det egentlig bare to materialer å velge mellom: plast og tre. Skjærefjøler av marmor eller andre harde stein- og keramikkmaterialer kan se trendy ut, men de er døden for knivens egg. Vi anbefaler derfor å bruke skjærefjøler i de materialene som vakre serveringsfat eller som dekorasjon på kjøkkenet. Valget av materiale avhenger derfor av dine preferanser. Tre-skjærefjøler er myke og skånsomme mot knivene, men krever mer vedlikehold. Plast-skjærefjøler er enkle å rengjøre, men slites raskere og kan gi fra seg mikroplast.

Hvilken olje til skjærefjølen?

En nøytral matolje kan brukes til å olje inn skjærefjølen, men enda bedre er å bruke en matvaregodkjent lin- eller parafinolje. Disse oljene herder og gir en bedre beskyttende overflate for skjærefjølen. For den beste beskyttelsen kan man velge parafinolje med tilsatt bivoks, da bivoksen bidrar til å skape en enda mer robust overflate.

Kan jeg bruke min skjærefjøl til både kjøtt og grønnsaker?

Vi anbefaler alltid å ha separate skjærebrett til kjøtt og grønnsaker. Hvis du likevel ønsker å bruke samme brett, pass på å ikke krysse-kontaminere mellom matvarer og vask både brettet og kniven før du skjærer opp noe nytt for å unngå spredning av bakterier mellom forskjellige matvarer.