Hopp over overskriften og gå videre.
Laken

Dra på laken

2 stk produkter
Viser 2 av 2 produkter

Ingenting er bedre enn å krype ned i en nyoppredet seng med friske og myke laken som omfavner deg. Men noen ganger kan det være en utfordring å få lakenene på plass på sengen uten at det blir et stort kaos. Heldigvis finnes det noen enkle triks som kan hjelpe deg med å dra på laken raskt og enkelt.

Hva er den beste måten å dra på laken på sengen?

Start med å legge lakenet på sengen med de merkede hjørnene på riktig sted. Bøy deretter ned og stikk hjørnet på den ene siden av sengen inn. Gå rundt til den andre siden og dra deretter lakenet rett og stramt over sengen. Gjenta samme prosedyre på den andre siden av sengen. Til slutt, dra lakenet opp mot hodegavlen og legg eventuelt overflødig materiale under madrassen.

Hvordan bretter man dra på-laken eller et formsydd laken?

Ta tak i lakenet på lengden i de to parallelle hjørnene med høyre side nærmest kroppen. Plasser det ene hjørnet oppå det andre. Ta tak i det tredje hjørnet og brett det innenfor de andre to hjørnene. Gjør det samme med det fjerde hjørnet. Legg ned lakenet på sengen og rett ut hjørnene. Brett lakenet på lengden en gang. Brett deretter lakenet på tvers et par ganger til ønsket størrelse. Ferdig! Nå har du et pent og velorganisert dra på-laken eller formsydd laken.

Hvilken størrelse på laken bør jeg velge for min seng?

For å sikre en god passform, velg alltid laken som er beregnet for sengens størrelse. Enkeltsenger bruker vanligvis laken som er 90 x 200 cm, dobbeltsenger 140 x 200 cm, queen size 160 x 200 cm og kingsize 180 x 200 cm.