categoryTopBlock
Lyspærer

Hvilken type lyspære skal jeg velge?

264stk produkter

Lyspærer er en viktig del i et hjem som man kanskje ikke alltid tenker på. En lyspære er lyskilden til den meste av belysningen i vårt hjem. Det finnes en stor mengde forskjellige typer av lyspærer å velge mellom: klassiske lyspærer, LED, halogen og lavenergi.

Vanlige spørsmål og svar om lyspærer

Trenger jeg å tenke på hvilken form på lyspæren jeg skal ha?

Formen på en lyspære er viktig for lampen den skal plasseres i. For i taklamper og vegglamper vil du gjerne ha et horisontalt lys. Da bør du ha globeformede lyspærer som sprer et behagelig lys. Lysekroneformede lyspærer passer godt til krystallkroner. Formen på lyspæren sprer et lys som ligner på levende lys.

Hva er kelvin?

For å vite hvilken fargetemperatur en lampe har blir referert til som kelvin. Jo høyere tall, jo kaldere oppfatter vi lyset. Varmt lys er vanligvis på 2700 K. Tommelfingerregelen er som følger: lav Kelvin gir varmt lys (2700 3300 K) og høyt Kelvin gir kaldt lys (4000 K).

Hvor mye strøm dra en lyspære?

En klassisk lyspære bruker mer energi enn energieffektive alternativer. Når det kommer til en klassisk lyspære går det ca 5% strøm for å få tråden til å lyse og den gjenværende energien forsvinner som varme. Hvis du i stedet leter etter et mer energieffektivt alternativ, bør du se på led, halogen og lavenergipærer.

Filtrer
Sorter etter (Mest populære)
Bredde
Fra(cm)
Til(cm)
Lengde
Fra(cm)
Til(cm)
Høyde
Fra(cm)
Til(cm)
Farge
Materialtype
Pris
Fra(kr)
Til(kr)
Forventet levering innen 10 hverdager