categoryTopBlock
Alle Lyspærer

Hvilken type lyspære skal jeg velge?

119stk. lyspærer
Kampanje

Lyspærer eller glødelamper og glødepærer, som de også kalles, er en viktig del i et hjem som man ikke alltid tenker på. En lyspære er lyskilden til det meste av belysningen i vårt hjem. Det finnes en mengde ulike typer av lyspærer å velge blant: klassiske glødelamper, LED, halogen og sparepærer. Den klassiske glødelampen eller lyspæren forbruker mer energi enn mer energieffektive alternativer. Med den klassiske glødepæren går ca. 5% av strømmen til å få tråden til å gløde, og øvrig energi forsvinner ut som varme. Derfor er LED, halogen og sparepærer et mer energieffektivt og miljøvennlig valg. 

Det finnes mange ulike typer av lyspærer å velge mellom, og det er ikke alltid helt lett å vite hvilken man bør velge. Så hva er da forskjellen mellom en vanlig glødelampe/lyspære, halogen, LED og sparepære?

Tradisjonell lyspære

Tradisjonelle lyspærer eller glødelamper med glødetråd og glasskolbe gir fra seg et varmt og stemningsfullt lysskinn. De er like mye en lekker innredningsdetalj som belysning. I dag er bruket av den tradisjonelle glødepæren på vei ned fordi at det nå finnes mange energieffektive og miljøvennlige alternativer. På tross av dette er den tradisjonelle glødepæren fortsatt populær og blir brukt flittig. 

Lyspære med LED

LED-pæren er helt klart det mest energieffektive alternativet til den vanlige lyspæren. En LED-pære trekker opptil 50% mindre strøm og holder nesten 10 ganger lenger enn en vanlig lyspære. Du forbruker altså utallige vanlige lyspærer på den samme levetiden som en enkelt LED-pære har.  

Sparepærer

Sparepærer er ytterligere et energieffektivt alternativ til vanlige lyspærer, men de er ikke like energieffektive som LED. Sparepærer er ca. fem ganger så effektive som tradisjonelle lyspærer. Sparepærer har dessuten har et design som likner vanlige lyspærer som gjør de til et utmerket og mer miljøvennlig alternativ til den tradisjonelle glødelampen.

Halogenpærer

Halogenpærer er effektive sammenliknet med tradisjonelle glødepærer, men ikke sammenliknet med LED eller sparepærer. En halogenpære drar omtrent halvparten så mye energi som tradisjonelle lyspærer og holder dobbelt så lenge. 

Innred med lyspærer!

Det finnes mange eksempler på hvordan du kan innrede lekkert med lyspærer! For eksempel kan du skape et unikt arrangement ved å henge flere lyspærer sammen fra taket i ulike høyder, og plutselig har du skapt din egen eksklusive lampe! Eller hvorfor ikke la en gammeldags lyspære med synlig glødetråd og stor glasskolbe stå i sentrum? Gammeldagse lyspærer er spesielt flotte i kombinasjon med en lampe i messing eller kobber. Kanskje vil du sette opp en lyslenke med lyspærer med ulike farger i lesehjørnet i stuen for å skape et stemningsfullt kosehjørne? Med dimbare lyspærer kan du selv bestemme lysstyrken og smidig justere den etter behov. 

På Chilli finner du mengder av billige lyspærer på nettet! Lys opp ditt hjem i dag! 

Filtrer
Sorter etter (Mest populære)
Varemerke
Serie
Bredde
Fra(cm)
Til(cm)
Lengde
Fra(cm)
Til(cm)
Høyde
Fra(cm)
Til(cm)
Farge
Pris
Fra(kr)
Til(kr)
Kampanje
Utseende
Forventet levering innen 10 hverdager
Kampanje